Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Aardbevingen
Boek

Aardbevingen ([2019])/ Georgia Amson-Bradshaw, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie en bewerking: Monica Terpstra

Wat zijn aardbevingen en hoe ontstaan ze? Lees van alles over tektonische platen, het meten en voorspellen van aardbevingen en reddingswerk. Met aandacht voor vier aardbevingen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu AARDBEVINGEN AMSO

Recensie

Wat is een aardbeving en hoe ontstaan ze? Deze uitgave, deel uit de reeks 'Geografie in beeld'* zoomt in op aardbevingen, niet alleen op aarde maar ook in de zee. In korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde lezen we o.a. over plaatgrenzen en breuken, de meting van aardbevingen, gevaren, hulpverlening, voorspelling en voorbereiding en tsunami's. Specifiek wordt aandacht geschonken aan de aardbevingen in San Francisco (1906), Peru (1970), Nepal (2015) en Japan (2011). Het leerzame boek (praktisch A4-formaat) biedt een schat aan informatie over aardbevingen. Aantrekkelijke kleurrijke lay-out met verschillende tekstblokken, voorzien van een opvallend titelkopje. Daarbij staat meestal een kleine illustratie zoals een kleurenfoto, (schematische) illustratie, infographic of een landkaartje. De korte teksten sluiten goed aan bij de doelgroep. Moeilijke woorden als epicentrum, seismische golven en basisisolatie staan in de woordenlijst. De uitgave bevat een inhoudsopgave, een woordenlijst, quiz met acht vragen (en antwoorden), tips voor meer informatie en een register. Geschikt voor op school, bijvoorbeeld bij de lessen rondom wereldoriëntatie of aardrijkskunde. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413688 | 32 pagina's

Titel Aardbevingen
Auteur Georgia Amson-Bradshaw
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Earthquakes. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Geographics)
ISBN 9789463413688
PPN 419566244
Rubriekscode 567.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aardbevingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aardbevingen

Relaties/Serie

Geografie in beeld
Boek

Geografie in beeld (2019-...)

vol.
Uitgeleend