Lord of the fleas
Boek

Lord of the fleas (September 2018)/ written and illustrated by Dav Pilkey as George Beard and Harold Hutchins, with color by Jose Garibaldi ; edited by Anamika Bhatnagar

Als een nieuwe groep schurken de stad onveilg maakt, wordt Dog Man ingeschakeld. Hij krijgt hulp van een schattige kitten en een bijzondere robot. Als dat niet voldoende blijkt, moet hij een onwaarschijnlijk verbond sluiten. Ballonstrip. vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een politieagent en zijn hond kunnen na een ontploffing alleen worden gered als de kop van de hond op het lijf van de agent wordt gezet. De operatie lukt en er is een daardoor soort hondmens ontstaan: Dog Man. Hij is de schrik van criminelen moet het vaak opnemen tegen de gemene kat Petey. Dit hoeft hij niet alleen te doen. Dog Man krijgt in dit deel de hulp van een schattige kitten en een bijzondere robot. Dit makkelijk te lezen stripboek bevat steeds korte teksten in een duidelijk lettertype. De verhaallijn is wat vergezocht, maar zal door kinderen en brugklassers zeker worden gewaardeerd, net als de melige (woord)grapjes. De tamelijk eenvoudige tekeningen getuigen van humor en lijken kinderlijk. Ze zijn ingekleurd zonder diepte, in vrolijke kleuren. Soms worden de plaatjes afgewisseld met plaatjes die per twee snel moeten worden omgeslagen. Door dit omslagtrucje lijken deze plaatjes te bewegen wat een leuk effect geeft. Aan het eind van het boek staat een korte cursus stripfiguren tekenen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 9780545935173 | 251 pagina's

Titel Lord of the fleas
Auteur Dav Pilkey
Secundaire auteur Jose Garibaldi ; Anamika Bhatnagar
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave [New York] : graphix, an imprint of Scholastic, September 2018
Overige gegevens 251 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: "Treehouse comix proudly presents"
ISBN 9780545935173
PPN 42075590X
Genre stripverhaal - detectiveroman - humoristische roman
Taal Engels

Relaties/Serie

Dog Man [Engels]
Boek

Dog Man [Engels] (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Dav Pilkey