Amanda
DVD

Amanda ([2019])/ un film de Mikhaël Hers

Bij een terreuraanslag in Parijs verliest twintiger David zijn zus waardoor hij de zorg op zich moet nemen van haar 7-jarige dochtertje Amanda.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Mikhaël Hers (Memory Lane) met in de hoofdrol Vincente Lacoste (Plaire, aimer et courir vite). Twintiger David verdient weinig, maar geniet van het leven. Hij woont in een studio in Parijs en helpt zijn oudere alleenstaande zus bij de opvoeding van haar 7-jarige dochtertje Amanda met wie hij een goede band heeft. Dan komt Davids zus om het leven door een terreuraanslag in een park, waardoor hij plotseling verantwoordelijk wordt voor zijn nichtje. Hij krijgt hulp van een tante (Marianne Basler) en van zijn nieuwe vriendin Léna (Stacy Martin). Dave Mestdach (focusknack.be) schrijft: '(...) onbevangen melodrama (...) regisseur-scenarist Mikhaël Hers houdt het licht, optimistisch en desnoods ook zonnig, soms op het naïeve en melige af. (...) Ondanks de politiek gechargeerde context is Amanda een nauwelijks veredelde en schematisch geschreven soap (...) Toch presenteert Hers alles met een haast nonchalante flair, met gevoel voor ritme en sfeer (...) En vooral: met een cast die charmeert. (...)' Genomineerd voor twee Césars: beste acteur (Lacoste) en beste liedje.

Specificaties

Frans | 5051083145602

Titel Amanda
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mikhaël Hers ; Vincent Lacoste ; Isaure Multrier ; Stacy Martin
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk, 2018
ISBN 5051083145602
PPN 421737298
Genre familieroman
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Frans