Kiri
DVD

Kiri ([2019])/ written and created by Jack Thorne, directed by Euros Lyn

Wanneer de 9-jarige Kiri vermist raakt tijdens een bezoek aan haar biologische grootouders en dood wordt gevonden, komt haar maatschappelijk werkster onder zware druk te staan.

Aanwezigheid

Recensie

Britse misdaadserie van Jack Thorne met in de hoofdrol Sarah Lancashire (Happy Valley; Last tango in Halifax). Miriam Grayson is maatschappelijk werkster in Bristol, ze is toegewijd aan haar werk, maar ook wat rommelig in haar aanpak. Het 9-jarige meisje Kiri is een van haar cliënten. Het zwarte meisje woont vanaf haar vierde jaar bij een wit echtpaar en hun tienerzoon en zal binnenkort geadopteerd worden. De laatste tijd gaat Kiri iedere maand onder toezicht van Miriam op bezoek bij haar grootouders; haar biologische vader, een ex-gevangene die een gewelddadig verleden heeft, mag geen contact met haar hebben. Wanneer Kiri een middag zonder toezicht bij haar grootouders is, raakt ze vermist en wordt later dood teruggevonden in de heuvels buiten Bristol. Terwijl de politie de toedracht onderzoekt, komt Miriam onder grote druk te staan van de media en van haar superieuren. De Engelse recensenten reageren positief. Chitra Ramaswamy (theguardian.com) ziet een sterke rol van Lancashire in een serie die vragen stelt over de thema's ras, sociale klasse en de rol van het maatschappelijk werk.

Specificaties

Engels | 8711983970144

Titel Kiri
Secundaire auteur Euros Lyn ; Sarah Lancashire ; Jack Thorne
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (4 × ongeveer 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sarah Lancashire. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor Channel 4: Groot-Brittannie : The Forge Enterttainment, 2018
ISBN 8711983970144
PPN 421647213
Genre detectiveroman
Taal Engels