Pupille
DVD

Pupille ([2019])/ un film de Jeanne Herry

Een jongetje wordt direct na de geboorte door zijn moeder ter adoptie afgestaan. Hij krijgt de voorlopige naam Théo en het maatschappelijk werk gaat op zoek naar de meest geschikte adoptieouders.

Aanwezigheid

Recensie

Frans drama van Jeanne Herry (Elle l'adore). Een jongetje wordt direct na de geboorte door zijn 21-jarige moeder ter adoptie afgestaan, wat in Frankrijk anoniem kan ('l'accouchement sous X'). De moeder heeft twee maanden de tijd om op haar beslissing terug te komen. De baby krijgt de voorlopige naam Théo en wordt verzorgd door maatschappelijk werker Jean (Gilles Lellouche). Karine (Sandrine Kiberlain) is verantwoordelijk voor het jongetje en gaat op zoek naar de meest geschikte adoptieouder(s). Dat wordt de 41-jarige gescheiden Alice (Élodie Bouchez) die zelf geen kinderen kan krijgen en al tien jaar alles in het werk stelt om een kind te adopteren. Jordan Mintzer (hollywoodreporter.com) schrijft dat de film zich heen en weer beweegt tussen een film in documentairestijl over het Franse welzijnswerk en de implicaties van adoptie en een tranentrekker in de stijl van tv-netwerk Lifetime. Hij vindt de film goed geacteerd en goed gedocumenteerd, maar het verhaal niet helemaal overtuigend en daarnaast te zoet, de baby te schattig en het gelukkige einde te toevallig: 'Sensitive and a bit too sweet.' Genomineerd voor zeven Césars.

Specificaties

Frans | 5051083145619

Titel Pupille
Uniforme titel In safe hands
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jeanne Herry ; Sandrine Kiberlain ; Gilles Lellouche ; Elodie Bouchez
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez, Miou-Miou. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Trésor Films, 2018 - Alternatieve titel: In safe hands
ISBN 5051083145619
PPN 421738960
Genre familieroman
Thematrefwoord Adoptie
Taal Frans