Spider-Man
DVD

Spider-Man into the Spider-Verse ([2019])/ directed by Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Scholier Miles Morales (14) wordt na een beet van een spin Spider-Man. Samen met Spider-personages uit andere universa moet hij strijden tegen de kwaadaardige Kingpin. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm met als hoofdpersoon het personage Miles Morales uit de Marvel-stripverhalen. Miles is een 14-jarige schooljongen uit Brooklyn, de zoon van een Afro-Amerikaanse vader en een Puerto Ricaanse moeder. Na de beet van een radioactieve spin krijgt hij de krachten van Spider-Man en moet strijden tegen de kwaadaardige Kingpin. Daarbij krijgt hij hulp van andere Spider-personen die via een tijd-ruimteportaal uit parallelle werelden in zijn universum zijn terechtgekomen, onder meer Spider-Man noir, Spider-Ham, Spider-Woman, de Japanse Peni Parker en Peter B. Parker. De recensenten geven 4-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) verreweg de beste film over de gemaskerde burgerwacht uit Brooklyn, en tevens de meest radicale, intelligente, kunstzinnige en revolutionaire superheldenfilm ooit gemaakt. Van de (diverse) stemmencast tot de absurdistische grappen en van het ontroerende vader-zoon thema tot de hallucinerende en adembenemend mooie beelden: vrijwel alles aan Into the Spider-Verse is van grote klasse.' Winnaar van de Oscar voor Beste animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8712609637465

Titel Spider-Man : into the Spider-Verse
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bob Persichetti ; Peter Ramsey ; Rodney Rothman ; Shameik Moore ; Jake Johnson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld. - Engels gesproken, 3 talen nagesynchroniseerd waaronder Nederlands, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Sony Pictures Animation, 2018 - Bevat extra's o.a.: een eerbetoon aan Stan Lee & Steve Ditko ; De ultieme stripcast
ISBN 8712609637465
PPN 421582227
Genre science-fiction
Thematrefwoord Helden
Taal Engels