Nina's parapluutje
Boek

Nina's parapluutje ([2019])/ Wahyu Kuncoro, Daniëlle Schothorst, vertaald [uit het Engels] en bewerkt door: Clavis Uitgeverij

Het regent. Gelukkig heeft Nina wel vier paraplu's, dus ze kan fijn buiten spelen met haar vriendjes. Nina kiest haar favoriete regenboogparaplu. Maar dan waait de paraplu weg! Na een lange zoektocht blijkt dat een jongetje de paraplu heeft gevonden. Hij is er heel blij mee... Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nina gaat met haar lievelingsparaplu buiten spelen in de regen, maar dan waait hij weg. Samen met een paar vrienden gaat ze achter de paraplu aan. Als ze hem bijna te pakken heeft, raapt een jongetje haar paraplu op en begint ermee te spelen. Wat doe je als je de blijdschap van die ander ziet? Een origineel prentenboek om kinderen kennis te laten maken met de weertypes regen en wind, en tegelijkertijd een mooi aanknopingspunt om samen te praten over delen en tevreden zijn met wat je hebt. Daniëlle Schothorst illustreerde dit verhaal van de Indonesische auteur Wahyu Kuncoro. Ze maakte er sfeervolle illustraties in sprankelende, heldere kleuren bij, die veel lagen en structuur hebben. Ze lijken eenvoudig, maar hebben meer diepte dan in eerste instantie verwacht. Ook het taalgebruik is duidelijk, maar niet eenvoudig. Goed om de woordenschat van jongere kinderen uit te breiden. De boodschap van delen aan het einde van het verhaal ligt er niet te dik bovenop, maar is wel duidelijk, wat goed aansluit bij de beoogde leeftijdsgroep. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834857

Titel Nina's parapluutje
Auteur Wahyu Kuncoro
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Daniëlle Schothorst
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst: Wahyu Kuncoro, illustraties: Daniëlle Schothorst - Vertaling van: Nina's umbrella
ISBN 9789044834857
PPN 422424536
Thematrefwoord Regen ; Delen ; Vriendschap
Taal Nederlands