Marifoonberichten
Boek

Marifoonberichten over de zee en de mensen die daar willen zijn (april 2019)/ Toine Heijmans

Korte verhalen over o.a. de zee, zeiltochten, belevenissen en ontmoetingen in en rond de Noordzee en omliggende plaatsen en eilanden.

Aanwezigheid

Recensie

'Over de zee en de mensen die daar willen zijn', zo luidt de ondertitel van dit boek. In een meeslepende stijl vertelt het over een zeereis. Het vaargebied is de Noordzee en de tocht met een 22 voets (slechts 6,6 meter) zeilboot gaat o.a. langs Lowestoft, Rottumerplaat en meer plaatsen in Nederland en Engeland. Maar ook verder naar Schotland, Kinloch, Mallaig, en Sleat. Naar de kop van Denemarken: Thyboron, Limfjord en Spirholm. Naar de Franse kust: Dieppe, Ouistreham en Saint-Vaast-la-Hougue. Onderweg beschrijft het verslag bijzondere belevenissen, gebeurtenissen en situaties. In de havens ontmoet de zeiler bijzondere mensen, hoort boeiende verhalen en treft andere zeilers. De waargebeurde korte verhalen zijn over een periode van twintig jaar geschreven en eerder verschenen in de Volkskrant, waar de schrijver en enthousiast zeiler ook journalist is. Zijn fictiedebuut 'Op zee' (2011)* is in 2013 verfilmd voor televisie en won een prijs. Een boek voor iedereen die van zeilverhalen houdt of van de zee en van zeilers. Met kaartje in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789492928245 | 176 pagina's

Titel Marifoonberichten : over de zee en de mensen die daar willen zijn
Auteur Toine Heijmans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Pluim, april 2019
Overige gegevens 176 pagina's - 20 cm
Annotatie Waargebeurde verhalen die over een periode van twintig jaar zijn geschreven - Eerder verschenen in: de Volkskrant
ISBN 9789492928245
PPN 420544607
Rubriekscode 617.81
Genre zeeverhaal
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeezeilen; Verhalen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Zeilen