Op safari naar Armoeland
Boek

Op safari naar Armoeland ([2019])/ Darren McGarvey, met een voorwoord van Nigel Williams ; uit het Engels vertaald door Tineke Jager en Dirk Nimmegeers

Reflectie op de Britse klassenmaatschappij en de betekenis van armoede voor jongeren in een achterstandswijk, mede aan de hand van de eigen ervaringen van de Schotse auteur, bekend als de rapper Loki.

Aanwezigheid

Recensie

De Schotse rapper en columnist Loki (Darren McGarvey) reflecteert op de nog immer bestaande Britse klassenmaatschappij. Hij komt uit een probleemgezin in een achterstandswijk van Glasgow en had een gewelddadige, aan drugs en alcohol verslaafde moeder die op 36-jarige leeftijd overleed. In korte hoofdstukken over verschillende aspecten van het leven in armoede laat hij de onoverbrugbare tegenstellingen zien tussen de van generatie op generatie in armoede levende onderkant van de maatschappij en de middenklasse die er volgens hem niets van begrijpt. Dat geldt voor goedwillende welzijnswerkers en voor ambtenaren die uitvoering geven aan de stadsvernieuwing. Meer dan een levensverhaal van een jongen uit een achterstandswijk is het boek een klaagzang en aanklacht tegelijk tegen de ongelijke machtsverhoudingen en wat armoede fysiek en emotioneel met een mens, en dan in 't bijzonder een jongere, kan doen. Speciaal aanbevolen voor wie werkt in de jeugdzorg, welzijnswerk, bewonersparticipatie en gezondheidszorg.

Specificaties

Nederlands | 9789462671553 | 297 pagina's

Titel Op safari naar Armoeland
Auteur Darren McGarvey
Secundaire auteur Nigel Williams ; Tineke Jager
Type materiaal Boek
Uitgave Berchem : EPO, [2019]
Overige gegevens 297 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Poverty safari : understanding the anger of Britain's underclass. - London : Picador, 2018
ISBN 9789462671553
PPN 422904287
Rubriekscode 307.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Armoede; Groot-Brittannië ; Sociale ongelijkheid; Groot-Brittannië
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Armoede