Beautifully broken
DVD

Beautifully broken ([2019])/ directed by Eric Welch

De levens van drie gezinnen, twee uit Rwanda en een uit Nashville, raken via de volkerenmoord in Rwanda met elkaar verbonden.

Recensie

Drama van Eric Welch, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het verhaal begint in Rwanda tijdens de genocide van 1994. William (Benjamin A. Onyango) ontsnapt aan de slachtpartijen en komt als vluchteling aan in de VS, maar moet zijn vrouw en dochter achterlaten. Tegelijkertijd wordt Mugenzi gedwongen zijn vrouw en kind achter te laten om deel te nemen aan het doden. Jaren later komt William in Nashville, Tennessee, in contact met de rijke familie Hartley: vader Randy, moeder Darla en tienerdochter Andrea. Andrea heeft als 12-jarige iets tragisch meegemaakt dat ze verbergt voor haar ouders en waardoor ze in de war is en het contact met haar ouders niet goed is. Alleen een penvriendin in Rwanda neemt ze in vertrouwen. De levens van deze drie gezinnen raken met elkaar verweven. De recensent van The Dove Foundation (dove.org), een Amerikaanse stichting die films vanuit christelijke zienswijze beoordeelt, waarschuwt dat de film veel geweld bevat. Dove vindt de film goed geacteerd en realistisch met een belangrijke boodschap over anders zijn, vergeving, de kracht van het geloof en het belang van het gezin, beloond met het keurmerk 'Dove-Approved'.

Specificaties

Engels | 8717185538588

Titel Beautifully broken
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eric Welch ; Benjamin A. Onyango ; Scott William Winters
Type materiaal DVD
Uitgave [Harderwijk] : BBI, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Benjamin A. Onyango, Scott William Winters, Emily Hahn. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Big Film Factory, 2018
ISBN 8717185538588
PPN 421933208
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Rwanda ; Genocide
Taal Engels