Robot riders
DVD

Robot riders ([2019])

Monstertruck Blaze en zijn vrienden kunnen veranderen in grote robots. Zo helpen ze drie kleine dinosaurussen en lossen andere problemen op. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Zes afleveringen uit het vierde seizoen (2018) van een Amerikaans-Canadese animatieserie met als hoofdpersonen de vriendelijke en dappere monstertruck Blaze en zijn bestuurder, het jongetje AJ. Ze wonen in Schakelstad (Axle City) en beleven samen met de andere auto's raceavonturen. Hun tegenstander is auto Crusher die altijd valsspeelt, hun vriendin is de handige monteur Gabby. De kijkers worden aangemoedigd mee te helpen bij de oplossing van een probleem, waarbij altijd een onderdeel van wetenschap, technologie, werktuigbouw of wiskunde (in het Engels STEM) aan de orde komt. In deze afleveringen kunnen Blaze en de andere trucks transformeren naar robots: ze krijgen dan armen en benen, zijn supersterk en kunnen heel hard lopen. Ze moeten drie baby-tyrannosaurussen helpen, reizen naar de ruimte om astronaut Megan te redden en moeten voorkomen dat een gigantische gehaktbal de stad vermorzelt. Emily Asby (commonsensemedia.org) vindt het een kleurige en vlotte serie met leuke personages, een goede integratie van de educatieve elementen, vrouwelijke personages die het traditionele rollenpatroon doorbreken en aandacht voor vriendschap en sportiviteit. Zij geeft 5 sterren. Er is ook speelgoed van deze serie die wordt uitgezonden door Nick Jr. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5053083184070

Titel Robot riders
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paramount, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie 6 talen gesproken waaronder Nederlands - Videoversie van de animatieserie: Verenigde Staten : DHX Media, (c)2018 - Bevat: Robotkracht ; Het ijs breken ; Reddingsrobots ; T-rex-toestanden ; Giga-gehaktbal ; Robots in de ruimte - Bevat ook: Bonusaflevering van Top Wing: Race naar de redding
ISBN 5053083184070
PPN 421872713
Thematrefwoord Raceauto's ; Robots
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Blaze and the Monster Machines
Boek

Blaze and the Monster Machines (2016-...)

vol.
Uitgeleend