Rupsje Nooitgenoeg [Stoffen boekje]
Boek

Rupsje Nooitgenoeg [Stoffen boekje] ([2019])/ Eric Carle, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Als Rupsje Nooitgenoeg wakker wordt, ziet hij de zon. Hij is dol op bladeren en fruit. Hij eet zich door een appel en twee peren heen. Dan verschijnen de maan en de sterren. Welterusten, Rupsje! Oblong stoffen boekje met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 maanden.

Recensie

Dit zachte stoffen babyboekje bevat acht illustraties afkomstig uit het wereldberoemde prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg' van Eric Carle, over het rupsje dat maar eet en eet tot zijn honger gestild is en hij zich verpopt tot een vlinder. In dit boekje staat op elke pagina een illustratie tegen een witte achtergrond: stukken fruit met een hapje eruit, de rups, de zon en maan, alles in de heldere kleuren en kenmerkende stijl van collages van kleurrijke, beschilderde stukjes papier. Voorop staat tevens een vilten zon met geborduurde stralen, en het hoofd van Rupsje Nooitgenoeg steekt als een bolletje uit het boekje, uitgevoerd in zacht pluche. De verschillende texturen maken het een aantrekkelijk voelboekje voor de allerkleinsten. De stoffen pagina's zijn rechthoekig, gevuld met zachte fiberfill en in de rug aan elkaar genaaid. Bij elke illustratie staat de naam van het voorwerp (blaadje, peer, rups, maan, zon) en soms ook een kort zinnetje als 'Wakker worden, Rupsje!'. Het boekje is wasbaar en bevat geen losse onderdelen. Eerder verscheen de Engelse editie: 'The very hungry caterpillar'*. Voor baby's vanaf ca. 3 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789025769963

Titel Rupsje Nooitgenoeg [Stoffen boekje]
Auteur Eric Carle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2019]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 23 cm
Annotatie Ondertitel op doos: Een lekker zacht boekje voor baby's - Vertaling van: The very hungry caterpillar. - Puffin Books, (c)2014
ISBN 9789025769963
PPN 420878130
Genre Boekstart
Thematrefwoord Eten ; Dieren ; Stoffen boeken
Taal Nederlands