Waar is Ella de uil
Boek

Waar is Ella de uil zoek en voel ([2019])/ Yayo

Ella is met de andere uilen op zoek naar een slaapplek. Ze willen de eekhoorns, herten en de beer niet storen maar gelukkig vinden ze een lege boom. Kun je Ella vinden tussen alle dieren? Vierkant hardkartonnen prentenboek met gestileerde tekeningen in enkele felle kleuren en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een eenvoudig, hardkartonnen zoekboekje rond uil Ella. Elke dubbele pagina vertelt iets over haar leven in het bos met de andere uilen, bv. hoe ze op zoek gaan naar slaapholletjes in de bomen, die soms bezet zijn door de eekhoorns. Zoekend naar een andere slaapplaats belandt Ella in het gewei van Harry het hert en op de buik van de slapende meneer Brombeer. Als de zon al bijna opkomt, vinden Ella en de uilen een fijne boom waarin ze eindelijk kunnen gaan slapen. De illustraties in zwart-wit, aangevuld met slechts twee felle kleuren: helder blauw en oranje, zijn dichtbevolkt met uilen waartussen naar Ella moet worden gezocht. Omdat bijna alle uiltjes er hetzelfde uitzien, is Ella ook te herkennen aan haar zachte, voelbare vachtje. Ook op de voorkant van het omslag, waarop Ella groot is afgebeeld, is ze voelbaar. Sommige uiltjes dragen een hoedje of houden een gitaar of knuffel vast, verder gedragen de dieren zich redelijk natuurlijk. Deel uit de serie 'Zoek en voel'; verschijnt tegelijk met 'Waar is Pipo de pinguïn?' en 'Waar is Kato de kat?'*. Met de duidelijke, gestileerde illustraties, twee afgeronde hoeken en stevige uitvoering is de uitgave goed afgestemd op de doelgroep: dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403208565

Titel Waar is Ella de uil : zoek en voel
Uniforme titel Zoek en voel
Auteur Yayo Kawamura
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Wo ist Ella Eule? - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2018. - (Fühl mal, such mal!)
ISBN 9789403208565
PPN 421465816
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Zoekboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands