Waar is Kato de kat
Boek

Waar is Kato de kat zoek en voel ([2019])/ illustraties Yayo

Kato gaat met de andere poesjes op avontuur. Ze gaan naar het park, spelen heerlijk in de regen en ook op het strand. Kun je Kato vinden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met gestileerde tekeningen in enkele felle kleuren en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Kato is een kleine, nieuwsgierige poes, die met haar vriendjes voor het eerst op avontuur gaat. In het park, door de regen en over de kade. Op elke nieuwe plek valt wel wat te beleven. Op elke spread zien we in nieuwe omgeving katten in alle soorten en maten. Met een hoedje op, met streken, met roze blosjes of met stippen. Om tussen al die beesten Kato te ontdekken, is nog best een uitdaging. Gelukkig krijgen kleintjes hulp: alleen Kato heeft een zacht vilten laagje. Zo kan door te voelen kleine Kato gevonden worden. De illustraties zijn allemaal in zwart, wit en grijs gecombineerd met slechts twee andere kleuren: felblauw en fluorescerend oranje. Hierdoor knallen de prenten van de pagina's. Yayo's stijl is ogenschijnlijk eenvoudig, met veel vierkanten, driehoeken en cirkels. De vele details, bijvoorbeeld in de onderlinge verschillen tussen de grappige katjes, maken dat je naar de illustraties kunt blijven kijken. Mooi vormgegeven, vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. De grote kat op het omslag heeft een aaibaar vilten laagje. Deel uit de serie 'Zoek en voel'; verschijnt tegelijk met 'Waar is Ella de uil?' en 'Waar is Pipo de pinguïn?'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403208589

Titel Waar is Kato de kat : zoek en voel
Uniforme titel Zoek en voel
Auteur Yayo Kawamura
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Wo ist Karla Katze? - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2018. - (Fühl mal, such mal!)
ISBN 9789403208589
PPN 421520523
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Zoekboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands