Waar is Pipo de pinguïn?
Boek

Waar is Pipo de pinguïn? zoek en voel ([2019])/ illustraties Yayo

Pipo de pingüin leeft op de Zuidpool. Pipo houdt van zwemmen en glijden op het ijs. Kun je hem vinden tussen de meeuwen, zeehonden en alle andere pingüins? Vierkant hardkartonnen prentenboek met gestileerde tekeningen in enkele felle kleuren en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Een hardkartonnen zoekboekje rond pinguïn Pipo. Elke dubbele pagina laat iets van zijn leventje zien: hoe hij met andere dieren op de Zuidpool leeft, dat pinguïns uit het ei komen, dat ze onder water zwemmen, glijden over het ijs, vissen en dicht tegen elkaar aan slapen. De illustraties in enkele kleuren - helder blauw, geel, rood, zwart en wit - zijn dichtbevolkt met pinguïns waartussen naar Pipo moet worden gezocht. Dat valt soms niet mee, daarom is hij ook te herkennen aan zijn zachte, voelbare vachtje. Ook op de voorkant van het omslag, waarop hij groot is afgebeeld, is hij voelbaar. Het boek geeft een realistisch beeld, op een enkel aandoenlijk detail na (bijvoorbeeld een pinguïn met een knuffelbeertje of aan het vissen met een hengel). Deel uit de serie 'Zoek en voel'; verschijnt tegelijk met 'Waar is Ella de uil?' en 'Waar is Kato de kat?'*. Met de duidelijke, gestileerde illustraties, twee afgeronde hoeken en stevige uitvoering is de uitgave goed afgestemd op de doelgroep: dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403208572

Titel Waar is Pipo de pinguïn? : zoek en voel
Uniforme titel Zoek en voel
Auteur Yayo Kawamura
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Klavertje Vier, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Wo ist Pipo Pinguin? - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2017. - (Fühl mal, such mal!)
ISBN 9789403208572
PPN 421563400
Genre dierenleven
Thematrefwoord Pooldieren ; Zoekboeken ; Voelboeken
Taal Nederlands