La guerre des boutons
Boek

La guerre des boutons (janvier 2013)/ Louis Pergaud, adaptation de Sarah Guilmault ; illustrations d'Alfredo Belli ; rédaction: Maréva Bernède

Lebrac is de leider van een bende in het kleine stadje Longeverne. Op een dag vertelt een van de jongens uit Longeverne waarom ze vechten met de Velrans, en waarom ze de eer van hun stad moeten verdedigen. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lebrac is de leider van een groep kinderen tussen de zeven en veertien jaar. In het kleine stadje Longeverne krijgt de bende dagelijks uitdagingen van hun vijanden uit een naburig stadje. Op een dag vertelt een van de jongens uit Longeverne waarom ze vechten met de Velrans, en waarom ze de eer van hun stad moeten verdedigen. Aantrekkelijk vormgegeven leerboekje uit de reeks 'Lire et s'entraîner'*, compleet met woordenlijstjes, twee informatieve dossiers en veel verschillende grammatica- en begripsoefeningen. Met veel kleurenillustraties. Op de bijgeleverde cd staat de voorgelezen versie van het verhaal en uitspraak- en luisteroefeningen. Het verhaaltje is onderhoudend, en het boekje is uitstekend geschikt om op een speelse en toegankelijke manier Frans te leren. Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Frans | 9788853013330 | 96 pagina's

Titel La guerre des boutons
Auteur Louis Pergaud
Secundaire auteur Sarah Guilmault ; Alfredo Belli ; Maréva Bernède
Type materiaal Boek
Editie Première édition;
Uitgave [Gênes] : Cideb, janvier 2013
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties, foto's, kaart - 21 cm - audio-cd
ISBN 9788853013330
PPN 421473827
Genre sociale roman
Thematrefwoord Benden ; Geweld
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire et s'entraîner. Niveau 2
Boek

Lire et s'entraîner. Niveau 2 (2005-...)

vol.
Uitgeleend