Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Knerpers
Boek

De Knerpers (april 2019)/ Tom Fletcher, met illustraties van Shane Devries ; uit het Engels vertaald door Lidwien Biekmann

Op een ochtend ontdekt Lucy dat alle volwassenen zijn verdwenen. De kinderen maken een grote puinhoop van de stad. Lucy en haar vriend Kees zijn vastbesloten om de volwassenen terug te vinden. Maar ze hebben niet gerekend op de enge, stinkende Knerpers. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Laten we beginnen op de dag dat het allemaal begon. Dit begin lijkt saai, dus doet de schrijver een tweede poging, want een spannend verhaal verdient een spannend begin. In dit verhaal speelt de schrijver een heel duidelijke rol. Hij bemoeit zich met het verhaal en richt zich nadrukkelijk tot de lezer. Door de opmaak van de tekst blijft het steeds duidelijk en overzichtelijk of je in het verhaal zit of dat de schrijver tegen je spreekt. We maken kennis met Lucy, op de dag dat het allemaal begon. Ze wordt wakker van het geluid van haar moeders wekker, omdat Lucy's moeder er niet meer is om hem uit te zetten. Ze is spoorloos verdwenen, net als alle andere volwassenen in Meurstad. De kinderen lijken dit geen groot probleem te vinden, maar Lucy is anders. Zij probeert het mysterie op te lossen, maar of dat zal leiden tot een goed eind is nog maar de vraag. Dit spannende verhaal, waarin vuilnis een grote rol speelt, oogt fris en modern. Het vrolijke omslag spreekt kinderen direct aan. Het verhaal wordt gecompleteerd door de prachtige illustraties van Shane Devries, die het verhaal echt tot leven doen komen. Thema's als begrip en onbegrip voor anderen en verschillende leefwijzen staan centraal. Het zal veel kinderen aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030504306 | 358 pagina's

Titel De Knerpers
Auteur Tom Fletcher
Secundaire auteur Shane Devries ; Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, april 2019
Overige gegevens 358 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The Creakers. - London : Puffin, 2017
ISBN 9789030504306
PPN 420810765
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters ; Verdwijningen
Taal Nederlands