Een held
Boek

Een held gebaseerd op het verhaal van Heer Gawein en de Groene Ridder ([2019])/ herverteld en hertekend door Lies Van Gasse

Gawein is uitgedaagd door de Groene Ridder. Onderweg krijgt hij onderdak bij een andere ridder, Bertilak. Kan deze hem helpen de Groene Ridder te verslaan? Eigentijdse versie van het middeleeuwse Arthur-verhaal, met schetsmatige kleurenillustraties. Voorlezen van ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen GAWAIN AND THE GREEN KNIGHT B VAN

Recensie

Gawein, een van de ridders van het hof van Arthur, heeft zich laten uitdagen door een vreemde, geheel in het groen geklede ridder om diens hoofd af te hakken. De Groene Ridder staat gewoon weer op en gebiedt Gawein om zich over veertig dagen te melden om zijn nekslag in ontvangst te nemen. Onderweg krijgt Gawein onderdak in het kasteel van heer Bertilak. Deze test zijn eerlijkheid, maar Gawein doorstaat de proef. Daarom schenkt Bertilak, in werkelijkheid de Groene Ridder, hem genade. Deze bewerking van het bekende middeleeuwse Arthur-verhaal is ingebed in een moderne raamvertelling over een vader die zijn dochter telkens weer dit verhaal vertelt. Soms vermengen beide werelden zich en sluipen er moderne elementen als croissantjes en een moppenboek in het ridderverhaal. Vaak is dat grappig, soms wat flauw en overbodig. Het verhaal is fraai en rijkelijk geïllustreerd. In de vloeiende, vaak schetsmatige waterverftekeningen is de kleur groen prominent aanwezig. Al met al een mooie bewerking van een verhaal over waar heldendom. Voorlezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460017513 | 63 pagina's

Titel Een held : gebaseerd op het verhaal van Heer Gawein en de Groene Ridder
Auteur Lies Van Gasse
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, [2019]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789460017513
PPN 423621823
Rubriekscode Engels 862
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gawain and the green knight (boek)
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Ridderromans