Lied van de tijd
Boek

Lied van de tijd op zoek naar Doggerland (2019)/ Julia Blackburn, met tekeningen van Enrique Brinkmann ; vertaald [uit het Engels] door Paul van der Lecq

Persoonlijk getint verslag van een zoektocht naar het in de Noordzee gelegen Doggerland, verweven met herinneringen aan haar in 2013 overleden partner, de Nederlandse kunstenaar Herman Makkink.

Aanwezigheid

Recensie

Drieluik (Oude tijd, Middentijd, Een mum van tijd) waarin Blackburn (1948) het verlies van haar partner, de Nederlandse beeldend kunstenaar Herman Makkink (1937-2013), combineert met herinneringen aan haar beginjaren als schrijfster en een journalistiek onderzoek naar het onder de Noordzee gelegen Doggerland. Voor dit laatste onderwerp houdt ze interviews met een internationaal scala aan personen, onder wie de Urker visser Klaas Post en gepensioneerd douanebeambte en amateur-paleontoloog Dick Mol. Opvallend aan deze gespreksverslagen zijn de ogenschijnlijk niet ter zake doende details die Blackburn rijkelijk toevoegt en die bij nader lezen vaak over echtparen gaan. Elk hoofdstuk is voorzien van een poëtisch aandoende korte vertelling, gebaseerd op een paleontologische periode. Deze 'Liederen van de tijd' zijn geïllustreerd door de Spaanse kunstenaar Enrique Brinkmann. Voorzien van kaarten van het veronderstelde Doggerland in verschillende tijdsperioden.

Specificaties

Nederlands | 9789403149707 | 349 pagina's

Titel Lied van de tijd : op zoek naar Doggerland
Auteur Julia Blackburn
Secundaire auteur Enrique Brinkmann ; Paul van der Lecq
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2019
Overige gegevens 349 pagina's - illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Time song. - London : Jonathan Cape, 2019 - Met register
ISBN 9789403149707
PPN 420997288
Rubriekscode 921
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Doggerland
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Prehistorie