De nacht van olifant
Boek

De nacht van olifant ([2019])/ een verhaal van Martin Baltscheit, geïllustreerd door Katharina Sieg ; vertaling [uit het Duits]: Nicole Neven

Olfiant is groot, moedig en sterk. Totdat het nacht wordt. Dan wordt hij bang van alle vreemde geluiden in het bos, en gaat hij er altijd vandoor. Maar zo worden de andere dieren ook bang. Misschien moet Olifant de geluiden beter leren kennen? Oblong prentenboek met fantasierijke, kunstzinnige illustraties en uitklappagina's. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Olifant is groot en sterk, moedig en trots. Tot de nacht valt. Want dan kan hij niet slapen vanwege alle geluiden die hij hoort in het bos en niet kan thuisbrengen. Bang als hij dan is, zet Olifant het telkens op een lopen. Elke ochtend vindt hij zichzelf op vreemde plekken waar hij uiteindelijk in slaap is gevallen. En ondertussen toont het bos vreemde gaten, waardoor ook de andere dieren bang worden. Ze zoeken steun bij Olifant, die is immers groot en sterk. Olifant gaat akkoord, want 'hij is een grote olifant, want wat moet hij anders doen?' Dan gaat de zon opnieuw onder en weer luistert hij met vrees en beven naar alle geluidjes om zich heen. Hoe kan dit ooit goed aflopen? Origineel slaapverhaal met een omgekeerde heldenrol, dat echter te lang is geworden doordat er sprake is van twee achtereenvolgende verhaallijnen. De tekst is in een vrij kleine, smalle letter in de tekeningen gedrukt. Het oblong prentenboek is zeker de moeite waard vanwege de dubbelpaginagrote illustraties die ronduit schitterend zijn, zowel qua compositie, als kleurgebruik en techniek. Ze zijn tegelijkertijd emotionerend en innemend, sfeervol en betoverend, kleurrijk en kunstzinnig, en etaleren ook een vleugje humor. Aan het eind twee uitklappagina's. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045323961

Titel De nacht van olifant
Auteur Martin Baltscheit
Secundaire auteur Katharina Sieg ; Nicole Neven
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Flamingo, [2019]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's, 2 vouwbladen - gekleurde illustraties - 24 × 30 cm
Annotatie Vertaling van: Die Nacht des Elefanten. - Münster : Bohem Press GmbH, (c)2019
ISBN 9789045323961
PPN 420860495
Thematrefwoord Angsten ; Slapen ; Wilde dieren
Taal Nederlands