Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dasja oftewel het leven van een pup
Boek

Dasja oftewel het leven van een pup (juni 2019)/ Karel Capek

Laat je verrassen door de verhalen over de foxterrïer pup Dasja, die echt bestaan heeft. Met oude zwart-witfoto's en soms grappige lijntekeningen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave over het wel en wee van de opgroeiende foxterriër pup Dasja, die echt bestaan heeft. Met een aantal korte verhaaltjes gericht aan Dasja zelf waarin Baasje Karel vertelt over hoe het is om een hondje te zijn, waarom heeft een hondje een staartje? Waarom graven ze? Het boek is ingedeeld in verschillende delen. De eerste vier hoofdstukken gaan over het leven van Dasja. In hoofdstuk vijf wordt op grappige wijze beschreven hoe baasje Karel probeerde foto's van Dasja te maken. Hoofdstuk 6 bevat korte 'Verhaaltjes voor Dasja zodat ze stil blijft zitten', handig voor als je zelf foto's van jouw hondje wil maken. In hoofdstuk 7 zijn de zwart-witfoto's verzameld die van Dasja genomen zijn. Afgesloten wordt met veel interessante feitjes over de schrijver, Dasja, en de geschiedenis van het boek, oorspronkelijk een Tsjechisch jeugdboek van Karel Capek. De verhaaltjes over Dasja verschenen voor het eerst in 1932 op de kinderpagina in een Tsjechische krant. Eigentijdse editie in een opvallende en uiterst verzorgde vormgeving met veel, regelmatig grappige lijntekeningen in zwart-wit op soms een pastelkleurige achtergrond. Bijzondere uitgave voor hondenliefhebbers, leuk om voor te lezen aan 8-jarigen, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491738449 | 119 pagina's

Titel Dasja oftewel het leven van een pup
Auteur Karel Čapek
Secundaire auteur Edgar de Bruin
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave Amsterdam : Voetnoot, juni 2019
Overige gegevens 119 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Tsjechisch. - Vertaling en nawoord Edgar de Bruin - Vertaling van: Dásenka cili zivot stenete. - 1933 - Oorspronkelijke titel: Tuuntje of het leven van een jongen hond. - Amsterdam : Van Holkema & Warendorf, 1935
ISBN 9789491738449
PPN 423258257
Rubriekscode 634.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden