Als op een winternacht een reiziger
Boek

Als op een winternacht een reiziger (2019)/ Italo Calvino, vertaald [uit het Italiaans] door Henny Vlot

Een lezer en een lezeres, beiden in het bezit van een incompleet exemplaar van een roman, komen op zoek naar een volledige tekst velerlei vormen van literaire communicatie tegen.

Aanwezigheid

Recensie

De bekendste roman van de Italiaanse schrijver (1923-1985). Een met 'jij' aangesproken Lezer en Lezeres, beiden in het gelukkige bezit van een exemplaar van 'Als op een winternacht een reiziger', ontdekken dat hun boek onvolledig is. De speurtocht naar een compleet exemplaar confronteert hen met telkens weer andere boeiende, maar helaas eveneens gemutileerde werken. De literaire wereld als doolhof vol spiegels, waarin de Lezer en Lezeres hun onbevangenheid t.a.v. het lezen dreigen te verliezen. Gelukkig hebben ze elkaar nog. De roman is één flonkerende etalage van denkbare vormen van literaire communicatie, van zender tot ontvanger, waarin de auteur pronkt met zijn constructievernuft. Binnen deze besloten wereld ook nog speels en logisch over te komen, is de aanvullende kwaliteit die het verhaal ver boven de middelmaat verheft.

Specificaties

Nederlands | 9789020415933 | 300 pagina's

Titel Als op een winternacht een reiziger
Auteur Italo Calvino
Secundaire auteur Henny Vlot
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : L.J. Veen Klassiek, 2019
Overige gegevens 300 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Bakker, 1982. - (Contact paperback) - Vertaling van: Se una notte d'inverno un viaggiatore. - Turijn : Giulio Einaudi editore s.p.a., 1979
ISBN 9789020415933
PPN 420775153
Thematrefwoord Lezen
Taal Nederlands