Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe vang je een mummie?
Boek

Hoe vang je een mummie? ([2019])/ Geronimo Stilton, illustraties binnenwerk: Antonio Campo (ontwerp) en Daria Cerchi (kleur) ; kaarten: Archief Piemme ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo ; bewerking AVI-tekst: Elly Simoens

Er wordt een geheimzinnig pakket bezorgd op kasteel Schedelslot. Grap en Grol Duistermuis maken hem open. Dat hadden ze beter niet kunnen doen... Samenleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Als Grap en Grol Duistermuis hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en de bezorgde sarcofaag tóch openen, zetten ze hiermee een wervelend avontuur in beweging. De mummie die met het openen tot leven is gebracht, blijkt een Egyptische prinses te zijn die bazig is, er met de lijkkoets vandoor gaat en een spoor van vernieling achterlaat. En nu - hoe vang je een mummie? In een oud boek staat dat de prinses verliefd moet worden, om dan alles te doen wat haar geliefde wil. Er zit niets anders op dan dat Geronimo zich verkleedt als een fiere farao die uiteindelijk de prinses 'verleidt' met een Egyptische dans... Deel over de bekende muis, dit keer vormgegeven als samenleesboek*. Tussen de voorgelezen tekst staat op elke pagina een afbeelding van Benjamin met daarnaast twee tot vijf zinnetjes in een ander lettertype om zelf te lezen. Deze zijn geschreven in grotendeels éénlettergrepige woorden, zonder hoofdletters, maar met alle leestekens**. De levendige opmaak in de bekende Stiltonstijl bevat veel illustraties en gekleurde woorden en zinnen in verschillende lettertypen. Voor en achter in het boek staan kijkplaten van redactie van De wakkere muis en het muizeneiland. Hoewel het aandeel 'zelf lezen' gering is, zullen de Stiltonfans vanaf ca. 6 jaar dit boek wel waarderen.

Specificaties

Nederlands | 9789085925149 | 119 pagina's

Titel Hoe vang je een mummie?
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Antonio Campo ; Loes Randazzo ; Elly Simoens ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2019]
Overige gegevens 119 pagina's, 9 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 24 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2015. - (Groene reeks ; deel 4) - Vertaling van: Il ballo della mummia dispettosa. - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2013. - (Tenebrosa Tenebrax)
ISBN 9789085925149
PPN 422818828
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Mummies ; Samenleesboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mummies

Relaties/Serie

Samenleesboeken
Boek

Samenleesboeken (2002-...)

vol.
Uitgeleend