Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Verlossing
Boek

Verlossing ([2019])/ David Baldacci, vertaling [uit het Engels] Jolanda te Lindert

FBI-agent Amos Decker heropent het onderzoek in een oude zaak waarbij een man door Deckers toedoen destijds tot levenslang veroordeeld werd wegens viervoudige moord.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde deel* in een serie rond Amos Decker, een FBI-agent die door een hersenbeschadiging hyperthymesia (hij herinnert zich alles wat hij ooit heeft meegemaakt) kreeg waardoor hij ook lichtelijk autistisch is. Op bezoek in zijn vroegere woonplaats Burlington, Ohio, wordt Decker benaderd door Meryl Hawkins, een tot levenslang veroordeelde moordenaar, op vrije voeten vanwege terminale kanker. Die viervoudige moord was destijds Deckers eerste moordzaak ooit en Hawkins beweert nu dat hij toen onschuldig veroordeeld is. Diezelfde avond wordt hij vermoord. Was hij inderdaad onschuldig? Door zijn perfecte geheugen herinnert Decker zich de zaak tot in de details en stuit direct al op een paar beginnersfouten. Hij besluit de zaak opnieuw te onderzoeken. Baldacci (1960) is een succesvolle thrillerschrijver en levert ook nu weer een professionele, met vaart geschreven thriller af. Korte hoofdstukjes, volop actie en spanning, ook plot en personages zijn dik in orde.

Specificaties

Nederlands | 9789400510029 | 400 pagina's

Titel Verlossing
Auteur David Baldacci
Secundaire auteur Jolanda te Lindert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 400 pagina's - 23 cm
Annotatie Een Amos Decker-thriller - Vertaling van: Redemption. - New York, NY : Grand Central Publishing, April 2019. - (Memory Man series)
ISBN 9789400510029
PPN 422393142
Genre thriller
Taal Nederlands