Nachtwacht
DVD

Nachtwacht de poort der zielen ([2019])/ regie Gertjan Booy

Vladimir, Wilko en Keelin krijgen te horen dat een van hen de Nachtwacht moet verlaten. Ondertussen probeert opperdemon Nemmeza alleenheerser te worden over alle werelden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste bioscoopfilm op basis van de Ketnet-serie* van Studio 100, die loopt vanaf 2015. Het dorpje Schemermeer ligt aan de rand van een groot bos en vormt een poort naar de onderwereld waardoor regelmatig fabelachtige wezens opduiken (trollen, mummies, minotaurussen, sirenes enz.) die meestal kwade bedoelingen hebben. De drie tieners Vladimir, Keelin en Wilko, respectievelijk een vampier, een elf en een weerwolf vormen samen de Nachtwacht en beschermen het dorpje tegen deze wezens. Eens in de 77 jaar viert het dorp een groot feest. De leden van de Nachtwacht zijn extra verheugd, want hun vriend en mentor Vega, een geest die huist in de boeken van de bibliotheek, mag eindelijk uit zijn gevangenis komen. Maar dan krijgen ze te horen dat vanwege oude regels een van hen de Nachtwacht zal moeten verlaten. Intussen beraamt de opperdemon Nemmeza (Hilde De Baerdemaeker) snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5051083143882

Titel Nachtwacht : de poort der zielen
Uniforme titel Nachtwacht: de poort der zielen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gertjan Booy ; Louis Thyssen ; Celine Verbeeck ; Giovanni Kemper
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelle] : Studio 100, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Louis Thyssen, Celine Verbeeck, Giovanni Kemper. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: België : Studio 100, 2018
ISBN 5051083143882
PPN 42240652X
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Elfen ; Vampiers ; Weerwolven ; Magie ; Monsters
Taal Nederlands