Liegen met cijfers
Boek

Liegen met cijfers ([2019])/ Darrell Huff, met illustraties van Irving Geis ; vertaling [uit het Engels]: Willem Krijger

Populair-wetenschappelijke uitleg van de wijzen waarop het publiek wordt gemanipuleerd met statistieken in de reclame, politiek en wetenschap.

Aanwezigheid

Recensie

De taal van cijfers en statistieken heeft een grote overtuigingskracht in onze feitenminnende cultuur. Daarom worden ze vaak gebruikt om dingen op te blazen en zaken mooier voor te spiegelen. Met statistiek kun je de feiten op talloze manieren verdraaien, zonder te liegen. Dit boek bevat leuke tijdloze voorbeelden en inzichten daarvan en dient als een soort inleiding in het bedriegen met statistiek - zogenaamde statistipulatie. Tegelijk leert het je om een altijd kritische blik op cijfers te werpen die op je worden afgevuurd en ze niet zomaar als zoete koek te slikken. Dit is een Nederlandstalige editie van deze vermakelijke wereldwijde bestseller uit 1954, die in meer dan twintig talen is vertaald en die zich het meest populaire statistiekboek van de tweede helft van de twintigste eeuw mag noemen. De auteur (1913-2001) was een fulltime Amerikaanse schrijver van vele boeken, zelf geen statisticus. Wellicht daarom maken zijn leuke huis-tuin-en-keukenstatistiekverhalen dit boek zo wereldwijd toegankelijk voor iedereen. Verrijkt met grappige illustraties van de New Yorkse illustrator Irving Geis.

Specificaties

Nederlands | 9789492790156 | 136 pagina's

Titel Liegen met cijfers
Auteur Darrell Huff
Secundaire auteur Irving Geis ; Willem Krijger
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Nubiz, new business publishing, [2019]
Overige gegevens 136 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: How to lie with statistics. - New York : Norton, 1954
ISBN 9789492790156
PPN 421480181
Rubriekscode 301.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Statistiek
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Statistiek