Wandelen met meester Li
Boek

Wandelen met meester Li over de Tao van het landschap ([2018])/ Eric Brinckmann, redactie Alexander Reeuwijk, Toon van der Put

Beschrijving van zeven wandeltochten door Nederlandse landschappen, waarbij harmonie met de natuur een belangrijk uitgangspunt is en wordt ingezoomd op het taoisme.

Aanwezigheid

Recensie

Na 'Filosofische wandelingen' (2015)* komt landschapsfilosoof Brinckmann (1961) opnieuw met een boek over 'filosofisch wandelen'. Dit keer zoomt hij in op het taoïsme, waarbij harmonie met de natuur een belangrijk uitgangspunt is. Hij wandelt samen met meester Li, een naam voor het archetype van de mijmerende dichter. In dit boek is meester Li Joost Quakernaat, een bekende Nederlandse taoïst, die de auteur leert hoe je het westerse denken, het verklaren, kunt loslaten en kunt overgaan tot het ervaren. Want volgens de tao kan de werkelijkheid niet in woorden en metingen worden gevangen. Ervaren is wat overblijft. Brinckmann neemt westerse filosofen als Spinoza, Kant, Heidegger en Nietzsche mee in zijn rugzak tijdens de wandelingen, meester Li de oosterse. Van de zeven wandelingen door Nederlandse natuurgebieden doet Brinckmann er een aantal samen met Quakernaat en een paar alleen om de lessen van meester Li in praktijk te brengen. Serieuze filosofische kost, smakelijk opgediend in verschillende hapklare brokjes; kan evenzogoed alleen goed verteerd worden bij aandachtig innemen.

Specificaties

Nederlands | 9789050116350 | 221 pagina's

Titel Wandelen met meester Li : over de Tao van het landschap
Auteur Eric Brinckmann
Secundaire auteur Alexander Reeuwijk
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 221 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789050116350
PPN 413270378
Rubriekscode 505
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurfilosofie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurfilosofie