Ik ben een bij
Boek

Ik ben een bij (2019)/ Magali Attiogbé, vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Kijk, dat is een bij. Weet je waarom bijen zo van bloemen houden, en hoe hun nest eruit ziet? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen, met kijkgaten en deels in vorm gesneden pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken en doorkijkjes waarin het leven van de bij centraal staat. Het begint met een eenvoudige beschrijving van de bij, de voeding en leefwijze. Dit boekje maakt deel uit van de serie 'Kijk naar mij'* om peuters kennis te laten maken met de natuur. De illustraties zijn prachtig, origineel en in warme, zachte kleuren. Ze lopen door over dubbele bladzijden. De doorkijkjes naar de volgende pagina zijn bijzonder en kloppen perfect. De illustratrice is kunstenares, geboren in Togo en opgegroeid in Frankrijk. Haar werk is veelzijdig; prentenboeken, affiches, speelgoed, prentbriefkaarten enz. De onderlinge verhoudingen in de tekeningen kloppen niet altijd, zo is de bij soms net zo groot als de boom, maar aan duidelijkheid doet dit niets af. Een goed verzorgde uitgave voor ouders en opvoeders die kinderen van jongs af aan wegwijs willen maken in de natuur. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770419

Titel Ik ben een bij
Auteur Magali Attiogbé
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Vertaling van: L'abeille. - Éditions Amaterra, (c)2015. - (Ma petite nature)
ISBN 9789025770419
PPN 420810811
Genre dierenleven
Thematrefwoord bijen ; Natuur
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kijk naar mij!
Boek

Kijk naar mij! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Magali Attiogbé