Ik ben een lieveheersbeestje
Boek

Ik ben een lieveheersbeestje (2019)/ Magali Attiogbé, vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Kijk, dat is een lieveheersbeestje. Weet je wat lieveheersbeestjes graag eten, en waar ze graag hun eitjes leggen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen, met kijkgaten en deels in vorm gesneden pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

De serie 'Kijk naar mij!' bevat eenvoudige natuurboekjes voor peuters, waarin steeds een ander dier centraal staat. In dit deeltje vertelt een vrouwelijk lieveheersbeestje hoe zij eruitziet, wat zij eet, voor welk dier zij op moet passen en waar zij haar eitjes legt en verzorgt. De tekst is kort en duidelijk en in de ik-vorm geschreven. Kleurrijke illustraties tonen het verhaal in beeld. De gestileerde afbeeldingen van plant en dier zijn aansprekend voor jonge kinderen, met grote ogen, glimlachende gezichtjes en grote kleurvlakken zonder zwarte lijnen. Er zijn openingen in de kartonnen bladzijden gemaakt met doorkijkjes en één pagina is in de vorm van een blad uitgesneden, waaronder het lieveheersbeestje haar eitjes legt. Het boekje is van hardkarton met afgeronde hoeken en kan tegen een stootje. In dezelfde opzet zijn nog zeven deeltjes verschenen van de hand van de Franstalige illustratrice, waarvan er twee vertaald zijn in het Nederlands: 'Ik ben een bij'*. Leuke eerste kennismaking met de natuur voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770426

Titel Ik ben een lieveheersbeestje
Auteur Magali Attiogbé
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Vertaling van: La coccinille. - Éditions Amaterra, (c)2016. - (Ma petite nature)
ISBN 9789025770426
PPN 42081079X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Insecten ; Natuur
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kijk naar mij!
Boek

Kijk naar mij! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Magali Attiogbé