Rupsje Nooitgenoeg [Reuzenformaat]
Boek

Rupsje Nooitgenoeg [Reuzenformaat] (2014)/ door Eric Carle

Een rupsje eet zich vol tot het een vlinder wordt. Zo eet hij maandag 1 appel, dinsdag 2 peren en woensdag 3 pruimen. Zeer groot prentenboek in oblong formaat met kleurrijke collages en uitgestanste gaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Herdruk op reuzenformaat, met rode spiraalband en stevige hardkartonnen pagina's, van 'Rupsje Nooitgenoeg' dat in vele verschillende uitvoeringen en ruim 65 talen is verschenen; in totaal werden meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De prentenboekklassieker viert in 2019 zijn vijftigste verjaardag. Het verhaal over het rupsje dat uit een eitje kruipt en op zoek gaat naar eten is bekend. Deze uitgave bevat het gehele oorspronkelijke verhaal, inclusief de afgesneden pagina's en de gaten waar het rupsje zich zogenaamd doorheen heeft gegeten. De laatste kleurrijke illustratie is van de prachtige vlinder waarin het rupsje is veranderd, nadat hij zich twee weken in zijn cocon heeft verschanst. Door herhaling van tekst, vormgeving en rustige opbouw, worden grappige climaxen bereikt. Weinig, maar voldoende, eenvoudige tekst bij de duidelijke, kleurrijke collages zorgen voor een rustige bladspiegel. Leuk fantasieboek met reële elementen: dagen van de week, eten, tellen, en dag en nacht. Door het enorme oblong formaat (opengeklapt bijna 120 cm breed!) geschikt voor gebruik in groepen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025746261

Titel Rupsje Nooitgenoeg [Reuzenformaat]
Auteur Eric Carle
Type materiaal Boek
Editie 98e druk;
Uitgave Haarlem : Uitgeverij J.H. Gottmer / H.J.W. Becht BV, 2014
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 42 × 60 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Haarlem : Gottmer, 1971 - Vertaling van: The very hungry caterpillar. - New York [etc.] : Hamilton, (c)1969
ISBN 9789025746261
PPN 421596058
Genre dierenleven
Thematrefwoord Rupsen ; Tellen ; Eten ; Kalender ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rupsen ; Tellen ; Eten ; Kalender ; Gedaanteverwisselingen