Groningen
Boek

Groningen ([2019])/ Susan Schaeffer, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's wfdemol, Peter Eekelder, Marco van Middelkoop, Sunbird Images, Ina Bos, Evert Jan Luchies, Marketing Groningen, Collectie Stichting De Ploeg ; tekeningen UVA Kaartenmakers

In de provincie Groningen is een opvangtehuis voor zeehonden. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de geschiedenis, natuur, wonen en werken. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

De serie 'De 12 provincies'* binnen de reeks 'Uitgelicht'geeft informatie over geschiedenis, natuur, wonen en werken in de verschillende provincies van Nederland. Dit deel over Groningen begint met een geografische kaart met de belangrijkste steden. Daarna volgen zeven hoofdstukken met kleine blokken tekst, steeds voorzien van een eigen titelkop. De eerste tekst is gewijd aan Zeehondencentrum Pieterburen, zonder die naam te noemen; er wordt gesproken van een 'bijzonder ziekenhuis' wat verwarring kan wekken. Los van de openingstekst lijkt de keuze van de informatie eerder gebaseerd op wat de volwassen makers willen vertellen dan op wat tieners interesseert. Kernbegrippen als kwelders, esdorpen en borgen zijn vetgedrukt en opgenomen in een trefwoordenlijst. Op elke dubbele pagina staat een kleurenfoto. De schrijfstijl is afstandelijk, de informatie beknopt. Jammer is dat over het Groninger Museum o.a. wordt verteld dat het door de bijzondere vorm veel bezoekers trekt, maar er is geen foto. Wel is een foto opgenomen van het Stripmuseum, dat nergens in de tekst ter sprake komt en in februari 2019 is gesloten; informatie die al geruime tijd bekend is. De aardbevingen komen ook aan bod. Een van de weinige boeken over Groningen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463418799 | 23 pagina's

Titel Groningen
Auteur Susan Schaeffer
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463418799
PPN 420739416
Rubriekscode Groningen 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groningen (provincie)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Groningen (provincie)

Relaties/Serie

De 12 provincies
Boek

De 12 provincies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend