Limburg
Boek

Limburg ([2019])/ Lien van Horen, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Labyrinth Drielandenpunt, Dura Vermeer, Stefan Huwiler, Carel Blazer, Stichting Rozendorp Lottym, Kidzcollege Universiteit Maastricht, G. op het Veld, Shutterstock, Kasteel Hoensbroek ; tekeningen UVA Kaartenmakers

Hoe ziet het landschap in Limburg eruit? Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de geschiedenis, natuur, wonen en werken. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bescheiden uitgave in handzaam formaat in de subserie 'De 12 provincies'* binnen de reeks 'Uitgelicht'. In dit deel wordt ingezoomd op Limburg. Op hoofdlijnen wordt er iets verteld over het landschap - provincie van heuvels en water, het hoogste punt van Nederland, de opvallend lange provinciegrens, typisch Limburgse zaken als het dialect, de muziek van Rowwen Hèze, het Oud Limburgs Schuttersfeest, de beroemde Limburgse vlaai. Limburg is een provincie met veel toeristische uitstapjes - veel mensen gaan er op vakantie. Er wordt aandacht besteed aan het mijnverleden. De informatie gaat nergens echt diep. Een eenvoudige landkaart met o.a. de belangrijkste steden en rivier en een aantal kleurenfoto's stofferen de tekst. Met 'trefwoordenlijst' (eigenlijk een combinatie van register en woordenlijst) en verwijzing naar enkele jeugdboeken. Qua uiterlijk een aardige uitgave, maar de informatierijkdom is wat aan de lage kant. Het is wel een van de weinige recente jeugduitgaven over Limburg. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463418782 | 23 pagina's

Titel Limburg
Auteur Lien van Horen
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463418782
PPN 420739408
Rubriekscode Limburg 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Limburg
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Limburg

Relaties/Serie

De 12 provincies
Boek

De 12 provincies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend