Utrecht
Boek

Utrecht ([2019])/ Hanneke Siemensma, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Marco van Middelkoop, Robert Oosterhoek, Mike Bink fotografie, Shutterstock, Marijke van Eijkeren, 2theworld, iStock, Marieke Wijntjes ; tekening UVA Kaartenmakers

De eerste bewoners van de provincie Utrecht waren de Romeinen. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de geschiedenis, natuur, wonen en werken. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel over de provincie Utrecht verscheen in de subserie 'De 12 provincies'* binnen de reeks 'Uitgelicht'. Geschiedenis, natuur, wonen en werken zijn de onderwerpen waar informatie over wordt gegeven. Door de overzichtelijke lay-out is de tekst, verdeeld over blokken met een rode titelkop, goed te lezen. Ook het woordgebruik is prima afgestemd op de doelgroep. De zeven hoofdstukken zijn duidelijk geordend zodat ze geschikt zijn om te gebruiken voor o.a. een spreekbeurt of werkstuk. De omvang van het boek is beperkt en dat geldt ook voor de informatie. Voor kinderen uit groep 7 en 8 is de inhoud wel vrij mager. Op elke dubbele pagina is een kleurenfoto opgenomen, die niet altijd evenveel toevoegt qua informatie. Het boek wordt afgesloten met een trefwoordenlijst en enige suggesties voor enige verdieping. Een van de weinige recente jeugduitgaven over de provincie Utrecht. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463418768 | 24 pagina's

Titel Utrecht
Auteur Hanneke Siemensma
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Marco van Middelkoop
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463418768
PPN 420739386
Rubriekscode Utrecht 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Utrecht (provincie)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Utrecht (provincie)

Relaties/Serie

De 12 provincies
Boek

De 12 provincies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend