Draken
DVD

Draken race naar de rand. seizoen 3 & 4 ([2019])

Hikkie, Astrid en de andere jongeren van het dorp Berk strijden tegen Viggo, Ryker en hun leger van Drakenjagers en ontdekken dat Viggo een Drakenoog bezit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De gebeurtenissen in de Amerikaanse animatieserie 'Dragons: race to the edge' zijn gesitueerd tussen de bioscoopfilms 'How to train your dragon' (2010) en 'How to train your dragon 2' (2014). De eerste seizoenen van deze serie zijn uitgebracht onder de titels 'Dragons: Riders of Berk'* en 'Dragons: Defenders of Berk'*. De draken en de Vikingen op het eiland Berk leven nu in vrede samen. Hikkie, de zoon van hoofdman Stikkum, is de beste vriend van draak Tandloos. Samen met zijn vriendin Astrid en de andere jongeren van het dorp trainen ze hun draken en ontdekken nieuwe werelden. Ze strijden tegen Viggo, Ryker en hun leger van Drakenjagers en ontdekken dat Viggo een Drakenoog bezit. Emily Ashby (commonsensemedia.org) schrijft dat de serie zeer mooi gemaakt is. Zij vindt de toon vrij duister met spannende momenten en een echt gemene schurk en geeft 4 sterren en het predicaat 'Great for families'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083185572

Titel Draken : race naar de rand. seizoen 3 & 4
Uniforme titel Dragons : race to the edge
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David M.V. Jones ; Jay Hong Kim ; Jay Baruchel ; Boyan Van der Heijden ; Cressida Cowell
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 9 uur) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Jay Baruchel, America Ferrera. - Nederlandstalige stemacteurs onder anderen: Boyan Van der Heijden, Danny Houtkoper. - Regisseurs onder anderen: David M.V. Jones & Jay Hong Kim. - Engels gesproken, Nederlands, Frans en Duits nagesynchroniseerd en ondertiteld - Gebaseerd op de boeken van Cressida Cowell - Videoversie van de animatieserie: Verenigde Staten : DreamWorks Animation Television, (c)2016-2017 - Oorspronkelijke titel: Dragons
ISBN 5053083185572
PPN 421959215
Genre sprookjes
Thematrefwoord Vikingen ; draken
Taal Engels

Relaties/Serie

Draken
DVD

Draken race naar de rand (2018-...)

vol. seizoen 3 & 4
Uitgeleend