Natuurlijk mooi
Boek

Natuurlijk mooi zelfgemaakte verzorgingsproducten voor huid en haar ([2019])/ Isabelle Trombert, illustraties door Youlie Dessine ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anouk Holsters

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is een soort kookboek, maar dan met recepten voor de huid. Het is jammer dat het boek geen inleiding bevat, het boek valt met de deur in huis. Daarmee is wél meteen duidelijk dat het vooral een heel praktisch boek is. In begin wordt uitleg gegeven over bestanddelen. Zo bouw je kennis op over de kracht van planten en hun werkzame stoffen. Ook leer je welke materialen je nodig hebt om te kunnen beginnen met het maken van je eigen beautyproducten. Het boek staat ook stil bij de verschillende huidtypen en differentieert door diverse schoonheidsriten toe te spitsen op deze huidtypes. Daarna volgen meer dan honderd recepten om middeltjes te maken waarmee de huid verzorgd kan worden. De producten variëren van scheergel tot shampoo en van maskertje tot serum. Als er een aantal basisingrediënten aanwezig is, kun je aan de slag om de recepten te maken. De ingrediënten zijn vaak bij een natuurwinkel te verkrijgen en wellicht is enig speurwerk vereist om alle bestanddelen te verzamelen. Daarna kun je aan de slag. Bevat zwart-witillustraties met als accentkleur roze. Het boekje sluit aan de bij de trend om zo puur mogelijk met het lichaam om te gaan.

Specificaties

Nederlands | 9789044753509 | 63 pagina's

Titel Natuurlijk mooi : zelfgemaakte verzorgingsproducten voor huid en haar
Auteur Isabelle Trombert
Secundaire auteur Youlie Dessine ; Anouk Holsters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 63 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Beauté naturelle : 100 recettes maison visage & corps. - Hachette Livre (Marabout), (c)2017/2018. - (Zéro blabla)
ISBN 9789044753509
PPN 422664251
Rubriekscode 615.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cosmetica; Natuurlijke grondstoffen; Bereiding ; Schoonheidsverzorging
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Cosmetica

Relaties/Serie

Snel en eenvoudig
Boek

Snel en eenvoudig (2019-...)

vol.
Uitgeleend