Bibbervlees
Boek

Bibbervlees bangelijke gedichten voor koelbloedige kinderen ([2019])/ Karin Jacobs, met illustraties van Harmen van Straaten

Bang zijn in het donker, voor die pestkop in je klas of voor prikgrage muggen.... 25 gedichten, die griezelig grappig of gruwelijk griezelig zijn. Ook de kleurenillustraties zijn in die sfeer. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muggen die kinderen op de muur doodslaan, een leeuw die de leeuwentemmer verslindt, de kwelling van jezelf tijdens een spreekbeurt en eindelijk een huisdier krijgen in de vorm van luizen. Griezel, angstverwerking en humor zijn verenigd in de in totaal 25 gedichten, maar ook ontroering bij een dementerende of een overleden oma. Enkele gedichten zijn langer en kunnen dan ook als verhalend worden betiteld. Ze hebben eindrijm dat soms wat gezocht aandoet, maar bijna nergens geforceerd klinkt. Stevig uitgegeven boek op ruim A4-formaat (32 cm). De omslagtekst geeft een inkijk in de aard van de gedichten: een prentenbundel 'vol bangelijke gedichten voor koelbloedige kinderen'. Dat wordt inhoudelijk geheel bewaarheid. De paginagrote illustraties van de bekende illustrator zijn getekend in zijn herkenbare stijl: zwierige aquarellen met zwarte inkt waarbij het griezelelement soms benadrukt wordt, maar die bovenal een hoog humorgehalte hebben. Dichter en illustrator werkten al eerder samen, o.a. in 'Als ik in een goochelaar zijn hoed zie, is 't konijn meestal foetsie' (2009). Voor onverschrokken lezers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059089679 | 56 pagina's

Titel Bibbervlees : bangelijke gedichten voor koelbloedige kinderen
Auteur Karin Jacobs
Secundaire auteur Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2019]
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
ISBN 9789059089679
PPN 422751464
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angst; Gedichten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Angst