De parel van Eva
Boek

De parel van Eva ([2019])/ Martin Widmark, met illustraties van Emilia Dziubak ; Nederlandse vertaling [uit het Zweeds]: Lies Lavrijsen

Daans oppas Eva vertelt voor het slapengaan over het Land van Geluk, waar zij terechtkwam nadat haar broer Tom was verdwenen. Daar ontmoet ze meneer Jacob en een gemene krab, die haar broer gevangen houdt. Zullen ze kunnen ontsnappen? Prentvertelling met sprookjesachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Daans oppas Eva vertelt de mooiste verhalen. Op een avond vertelt ze hoe ze aan de parel in haar ring komt. Lang geleden verdween haar broer Tom. Eva was enorm verdrietig, tot ze terechtkwam in het Land van Geluk, waar iedereen gelukkig is. Dat geluk is echter van korte duur, wanneer ze door een gemene krab gevangen wordt genomen en op parels moet vissen. Maar wat blijkt: ook haar broer Tom blijkt daar gevangen te zijn! Emilia Dziubak maakt sprookjesachtige en enigszins surrealistische illustraties waarin droom en werkelijkheid in elkaar overlopen, en waarin wordt gespeeld met licht, duisternis en perspectief. De prachtige schutbladen hebben kleurrijke bloemen tegen een zwarte achtergrond. Veel illustraties zijn paginavullend, met daarin blokken tekst; soms staat een lang tekstblok op een witte pagina met vaak een kleine tekening erbij. Mooie prentvertelling om voor te lezen aan wat oudere kleuters, die toe zijn aan wat meer inhoudelijke uitdaging, zeker ook nog voor kinderen tot een jaar of zeven. Een spannend en sprookjesachtig verhaal vol wonderlijke personages. Schrijver en illustrator maakten samen ook 'De lange reis'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044753974

Titel De parel van Eva
Auteur Martin Widmark
Secundaire auteur Emilia Dziubak ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Lilla sticka i landet lycka. - Stockholm : Bonnier Carlsen Bokförlag, (c)2016
ISBN 9789044753974
PPN 422575909
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Verdwijningen ; Fantasie ; Voorleesboeken
Taal Nederlands