De pony van Roos
Boek

De pony van Roos ([2019])/ Rüdiger Bertram, met tekeningen van Lisa Brenner ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Roos is gek op pony's en op de kleur roze. Ze heeft zelfs een roze rijbroek. Dat vinden de kinderen op de manege maar gek. Maar pony Polly niet! Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Roos is dol op paarden en op de kleur roze. Daarom vraagt ze haar moeder haar rijbroek roze te kleuren. Als ze op de manege komt, wordt ze door de andere kinderen uitgelachen, maar niet door de pony Polly, met wie ze dikke maatjes wordt. Een leesboekje uit de serie 'Dol op lezen!'*, voor kinderen na ongeveer anderhalf jaar leesonderwijs. De tekst die in een grote letter is afgedrukt, is behoorlijk pittig voor de doelgroep. Hij bevat hoofdletters, lange woorden (wasmachine, verdrietig, voorbijrijden) en afwisselend lange en korte zinnen. De teksten zijn boven en onder de illustraties geplaatst. De met aquarelverf ingekleurde pentekeningen geven een leuk beeld van het verhaal. Het aantrekkelijke omslag toont Roos en Polly. De laatste vier pagina's bevatten leesraadsels, kruiswoordpuzzel, raadsel en een woordzoeker. Voor kinderen die van paarden houden een leuk, maar eenvoudig verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752595 | 45 pagina's

Titel De pony van Roos
Auteur Rüdiger Bertram
Secundaire auteur Lisa Brenner ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Ein Pony in Pink. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2017
ISBN 9789044752595
PPN 421755512
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Pesten
Taal Nederlands