Een nieuwe bal voor Tom
Boek

Een nieuwe bal voor Tom ([2019])/ Erhard Dietl, met tekeningen van Wilfried Gebhard ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Emmy Middelbeek-van der Ven

Tom krijgt voor zijn rapport een nieuwe voetbal. Maar wie wil er met hem voetballen? Zijn zus Imke en zijn vader hebben het te druk. Samen met zijn hond gaat Tom op zoek naar voetbalvriendjes. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Tom krijgt voor zijn rapport een nieuwe voetbal. Maar wie wil er met hem voetballen? Zijn zus Imke en zijn vader hebben het te druk. Samen met zijn hond gaat Tom op zoek naar voetbalvriendjes. Een leesboekje uit de serie 'Dol op lezen!'*, voor kinderen na ongeveer anderhalf jaar leesonderwijs. De tekst is in een grote letter afgedrukt. Hij bevat hoofdletters, tweelettergrepige woorden en afwisselend lange en korte zinnen. De teksten zijn boven en onder de illustraties geplaatst. De met aquarelverf ingekleurde pentekeningen geven een leuk beeld van het verhaal. Het aantrekkelijke omslag toont Tom, hond Boef en de voetbal. Achter in het boek staan vijf 'raadsels', invuloefeningen om te checken of je goed gelezen hebt. Een leuk verhaal voor met name jongens vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752649 | 45 pagina's

Titel Een nieuwe bal voor Tom
Auteur Erhard Dietl
Secundaire auteur Wilfried Gebhard ; Emmy Middelbeek-van der Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Der neue Fußball. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2004
ISBN 9789044752649
PPN 421757221
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Nederlands