Piraat Pim en de grote wedstrijd
Boek

Piraat Pim en de grote wedstrijd ([2019])/ Martin Klein, met tekeningen van Silke Voigt ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Emmy Middelbeek-van der Ven

Alle piraten van de wereld komen naar een klein eiland. Ze gaan een wedstrijd houden. Wie wint, wordt koning van de piraten. Pim is het hulpje van piraat Bob Krul. Pim doet ook mee met de wedstrijd. Hoe stoer is Pim? Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Op een klein eiland ver weg komen alle piraten van de wereld bijeen. Ze willen schelden en roepen, tieren en boeren zoals alleen piraten dat kunnen. Wie dat het beste kan, wordt koning van alle piraten. Op de boot van piraat Bob Krul werkt de klein Pim als hulpje. Ook Pim doet mee aan de wedstrijden. Maar dat gaat niet zonder problemen. Deel uit de serie 'Dol op lezen!'*. De vier korte hoofdstukjes tekst zijn gedrukt in een zeer groot lettertype; met twee tot acht regels per bladzijde. Elke bladzijde heeft een of twee gekleurde tekeningen die het stoere verhaal uitbundig uitbeelden. Door de moeilijkheidsgraad en het aantal lettergrepen van een aantal woorden (vruchtensap, schrammen, levertraan) en de lengte van sommige zinnen is het niet echt een eerste leesboekje. Achter in het boek staan vijf 'raadsels', invuloefeningen om te checken of je goed gelezen hebt. Een vrolijk avonturenverhaal voor met name jongens vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752601 | 45 pagina's

Titel Piraat Pim en de grote wedstrijd
Auteur Martin Klein
Secundaire auteur Silke Voigt ; Emmy Middelbeek-van der Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Piratengeschichten. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2005
ISBN 9789044752601
PPN 421755792
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Zeerovers ; Wedstrijden
Taal Nederlands