Cavia in nood!
Boek

Cavia in nood! ([2019])/ Alice Pantermüller, illustraties van Julian Meyer ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Als cavia Pedro wordt verkocht in de dierenwinkel zijn zijn dierenvriendjes in paniek. Omdat ze bang zijn dat mensen gemeen zijn, besluiten ze Pedro te gaan redden. Maar waar is de cavia naartoe? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dieren in de dierenwinkel zijn er niet gerust op als cavia Pedro wordt gekocht. Hij moet bij mensen gaan wonen en aap Bongo is van één ding vast overtuigd: mensen zijn gemeen! Daarom gaat een groepje dieren op avontuur om Pedro te redden. In dit boek uit de serie 'De dolle dierenbende'* worden verschillende lettertypes gebruikt om de gesproken tekst van de verschillende dieren in af te drukken. Dit geeft een leuk en eigen effect. Niet alle fonts zijn echter even goed leesbaar voor de doelgroep. Sommige lettertypes zijn erg krullerig of er worden alleen hoofdletters gebruikt. In de eerste hoofdstukken speelt het verhaal zich af in de dierenwinkel. Er zijn dan erg veel personages, waardoor het onoverzichtelijk wordt. Dit wordt beter als een kleinere groep dieren op avontuur gaat. Al blijven sommige dingen onduidelijk, bijvoorbeeld waarom de kat Nelson de hond 'Papa' noemt. Het is een aardig verhaal met vrolijke prenten. Jammer dat de vertaling stroef is en dat er veel Duits aandoende zinnen in zitten. De Duitse kinderboekenschrijfster is bekend van de populaire serie over Lotte Wirwar. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044752922 | 140 pagina's

Titel Cavia in nood!
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Julian Meyer ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 140 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Immer dem Nager nach. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2017. - (Poldi und partner)
ISBN 9789044752922
PPN 421755296
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Vriendschap ; Cavia's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De dolle dierenbende
Boek

De dolle dierenbende (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller