Alles komt goed, altijd
Boek

Alles komt goed, altijd ([2018])/ Kathleen Vereecken, met illustraties van Charlotte Peys ; inhoudelijke revisie Piet Chielens

Alice (ik-figuur) zit op de basisschool in Belgie als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Ze moet vluchten met haar familie. Maar de oorlog is overal en nergens is het veilig. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alice woont in België en zit nog op de basisschool als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. Aanvankelijk lijkt het of het allemaal wel goed komt, maar na verloop van tijd wordt het steeds gevaarlijker. De familie probeert te vluchten maar de oorlog is overal. Uiteindelijk keren ze weer terug naar hun woonplaats Ieper, maar ze kunnen niet voorkomen dat het gezin langzamerhand uiteenvalt. In de ik-vorm geschreven, ontroerend verhaal dat een indringend beeld geeft van het verloop van de Eerste Wereldoorlog in België, gezien door de ogen van een kind. De gebeurtenissen worden treffend beschreven en de gevoelens van de hoofdpersoon, met haar angst en haar hoop, komen levensecht over. Mooi, literair geschreven en fraai vormgegeven. Gedrukt in donkerblauwe letter op een cremekleurige ondergrond en voorzien van veel bijzondere, maar niet heel toegankelijke illustraties. Voor geoefende lezers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401455282 | 171 pagina's

Titel Alles komt goed, altijd
Auteur Kathleen Vereecken
Secundaire auteur Charlotte Peys ; Piet Chielens
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 171 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789401455282
PPN 420596712
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog I ; Gezin ; Vluchtelingen
Taal Nederlands