Het beest in de mens
Boek

Het beest in de mens ([2019])/ scenario Dobbs, tekeningen Germano Giorgiani ; inkleuring Isabelle Lebeau ; vertaling [uit het Frans] Vincent Hoberg

Ballonstrip. In de onmogelijke liefde tussen een machinist en de vrouw van zijn chef spelen locomotieven een bijzondere rol.

Aanwezigheid

Recensie

'Het beest in de mens' behoort tot de boeken van Émile Zola (1840-1902), die nog steeds veel worden gelezen. Het naturalistische verhaal over een voorman bij de spoorwegen, die verstrikt raakt in een moordverhaal en wiens vrouw ondertussen ook nog eens vreemdgaat met een collega, is spannend en meeslepend. Roubaud is getrouwd met de nicht van de invloedrijke directeur Grandmorin van de spoorwegen. Die houdt hem de hand boven het hoofd als hij bijna wordt ontslagen. Maar als Roubaud ontdekt dat Grandmorin zijn vrouw als kind heeft verkracht, neemt hij zich voor hem te vermoorden. En daarna gaat het bergafwaarts met de personages. Roubaud gaat gokken, zijn vrouw begint een affaire met machinist Jacques (die ook nog eens een psychopaat blijkt te zijn) en er vallen nog meer doden. 'Het beest in de mens' stamt uit de negentiende eeuw, maar is nauwelijks gedateerd en werkt goed als stripverhaal. Het tekenwerk is verzorgd en realistisch en passend ingekleurd met veel bruin- en grijstinten. Schoolvoorbeeld van een geslaagde literatuurverstripping.

Specificaties

Nederlands | 9789463731546 | 81 pagina's

Titel Het beest in de mens
Auteur Germano Giorgiani
Secundaire auteur Dobbs ; Isabelle Lebeau ; Vincent Hoberg ; Émile Zola
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2019]
Overige gegevens 81 pagina's, 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Gebaseerd op de roman van Émile Zola - Vertaling van: La bête humaine. - Hachette Livre, (c)2019
ISBN 9789463731546
PPN 421376120
Genre stripverhaal - romantische verhalen - historische roman
Thematrefwoord Liefde ; Spoorwegen ; Normandië; 19e eeuw
Taal Nederlands