Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Rond de Noordzee
Boek

Rond de Noordzee ([2019])/ Arnout Hauben & Lander Deweer

Verslag van een reis van drie mannen langs de kusten van de Noordzee, waarbij zij bijzondere verhalen optekenden van kustbewoners.

Aanwezigheid

Recensie

De Belgische televisiemaker Arnout Hauben reisde de Noordzee rond met cameraman Philippe Niklaes en 'droner' Ruben Callens. Ruim 5.000 km lopen, varen, fietsen en liften. Hun reis legden ze vast in een tiendelige documentairereeks en dit reisboek met veel mooie foto's. De drie mannen starten in Brugge, steken Het Kanaal over en trekken langs de kust van Engeland, Schotland en de Shetlandeilanden naar Noorwegen. Daar fietsen ze zuidwaarts, zeilen naar Denemarken en keren via Duitsland en Nederland terug naar huis. Onderweg verzamelen ze verhalen van de kustbewoners. Verhalen uit heden en verleden en van jong en oud: de Engelse Derrick die zijn huis in zee zag verdwijnen, de Noorse Rolf die in de olie-industrie werkte als diepzeeduiker en de Duitse Harry die op Helgoland de wederopbouw meemaakte. Kernachtig opgeschreven verhalen die samen een mooi beeld schetsen van het leven aan de rand van de Noordzee. En met de vele, hoog uit de lucht genomen, foto's ook een prachtige blik op het huidige landschap. Met simpele routekaarten en een fijne lijst boektitels voor wie meer wil lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463104166 | 271 pagina's

Titel Rond de Noordzee
Auteur Arnout Hauben
Instelling /Productiehuis "De Chinezen"
Secundaire auteur Lander Deweer
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Polis, [2019]
Overige gegevens 271 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met één en De chinezen - Met literatuuropgave
ISBN 9789463104166
PPN 421620846
Rubriekscode Europa 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noordzeekusten; Reisbeschrijvingen ; Noordzeekusten; Cultuurgeschiedenis ; België ; Frankrijk ; Engeland ; Schotland ; Orkney-eilanden ; Shetlandeilanden ; Noorwegen ; Denemarken ; Duitsland ; Nederland
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Noordzeekusten