Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Overijssel
Boek

Overijssel ([2019])/ Richard Backers, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Shutterstock, Bastiaan Heus, Benno Wonink, APA Foto, Age Fotostock, ST Fotographics, Kitchen Elf, Rob Voss ; tekeningen UVA Kaartenmakers

In de provincie Overijssel vind je fraaie natuurgebieden. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de geschiedenis, tradities, wonen en werken. Met kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handzame uitgave over Overijssel verscheen in de subserie 'De 12 provincies'* binnen de reeks 'Uitgelicht'. De informatie is verdeeld over zeven hoofdstukken. Na een inleiding over Giethoorn wordt in vogelvlucht iets verteld over de verschillende landschappen, de mooie natuurgebieden, de geschiedenis, wonen en werken en Overijsselse tradities als de taal en het klootschieten. Een beroemdheid uit Overijssel is o.a. Thorbecke. Ten slotte is er aandacht voor diverse toeristische attracties. Overzichtelijke lay-out met tekstblokjes die een eigen titelkopje hebben. De tekst staat in een duidelijke letter. Op elke dubbele bladzijde is minimaal een kleurenfoto opgenomen. De informatie is vrij beknopt. Het boekje is geschikt als eerste kennismaking. Een eenvoudige landkaart met o.a. de belangrijkste steden en rivieren en een aantal kleurenfoto's begeleiden de tekst. Bevat een trefwoordenlijst (combinatie met register) en tips voor enkele jeugdboeken en een filmpje over het aardehuis (hebben geen gas en elektriciteit). Qua uiterlijk een aardige uitgave; de informatierijkdom voldoet voor groepen 5 en 6. Het is een van de weinige recente jeugduitgaven waarin kennis wordt gemaakt met de afzonderlijke provincies. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463418744 | 23 pagina's

Titel Overijssel
Auteur Richard Backers
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789463418744
PPN 420739343
Rubriekscode Overijssel 986
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overijssel
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Overijssel

Relaties/Serie

De 12 provincies
Boek

De 12 provincies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend