Vals
DVD

Vals ([2019])/ regie Dennis Bots

Abby, Kim, Pippa en Feline, vier vriendinnen uit de eindexamenklas, vieren de kerstvakantie in de Ardennen en raken ingesneeuwd. De elektriciteit valt uit en hun mobieltjes hebben geen bereik. Na een ruzie verdwijnt Feline opeens. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van Dennis Bots (Circus Noël; Oorlogsgeheimen) naar het boek* van Mel Wallis de Vries met Abbey Hoes, Olivia Lonsdale, Romy Gevers en Holly Mae Brood. De vriendinnen Kim, Abby, Feline en Pippa zitten in de eindexamenklas en houden in de kerstvakantie een meidenweekend in een afgelegen vakantiehuis in de Ardennen. Onderweg komen ze drie jongens tegen die ze uitnodigen voor een gezellig avondje. Na deze avond is een van hen plotseling verdwenen. Zijn de jongens de schuldigen, of toch de griezelige man bij het pompstation? Of verbergt een van de vriendinnen iets? Intussen zijn ze ingesneeuwd en hebben hun telefoons geen bereik meer. De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 22-1-'19) ziet 'een typische thrillerstructuur' en 'slordige details', maar concludeert: 'Toch is Vals wel een verdienstelijke thriller, een kruising van Carry Slee-achtige thematiek, pesten, met psychologische horror. De jonge actrices brengen het bovendien met verve en maken het beste van hun soms wat dunne personages.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372008065

Titel Vals
Uniforme titel Vicious
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dennis Bots ; Romy Gevers ; Olivia Lonsdale ; Abbey Hoes ; Mel Wallis de Vries
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Romy Gevers, Olivia Lonsdale, Abbey Hoes, Holly Mae Brood. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op het boek van Mel Wallis de Vries - Videoversie van de film: Nederland : Phanta Films, 2019 - Internationale titel: Vicious
ISBN 8719372008065
PPN 421639881
Genre thriller
Thematrefwoord Verdwijningen ; Vakanties
Taal Nederlands