Lilli Susewind
DVD

Lilli Susewind een avontuurlijke beestenboel ([2019])/ regie Joachim Masannek

Lilli (11) kan met dieren praten. Dit houdt ze geheim, omdat ze anders gepest wordt. Samen met klasgenoot Jess gaat ze op onderzoek wanneer er dieren uit de dierentuin gestolen worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturenfilm van Joachim Masannek (Die wilden Kerle) naar de boekenserie van Tanya Stewner. De elfjarige roodharige Liliane 'Lilli' Susewind (Malu Leicher) kan met dieren praten, maar alleen haar ouders mogen dat weten. Door haar gave is ze al vaker in problemen gekomen en nu moet het gezin daarom opnieuw verhuizen, samen met Lilli's hond en vertrouweling Bonsai. Op haar nieuwe school wil Lilli niet opvallen en wordt daarom gepest door een groep meisjes. Ze sluit vriendschap met klasgenoot Jess, die ook gepest wordt en verbergt dat hij hoogbegaafd is. Wanneer de klas een week gaat helpen in de verwaarloosde dierentuin, ontdekt Lilli dat er dieren gestolen worden. Samen met Jesse en oppasser Toni gaat ze op onderzoek. De Duitse recensenten zijn kritisch: slapstick, de volwassen personages zijn karikaturen, platte grappen, de sfeer van het boek is weg. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983968479

Titel Lilli Susewind : een avontuurlijke beestenboel
Uniforme titel Liliane Susewind : ein tierisches Abenteuer
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joachim Masannek ; Malu Leicher ; Christoph Maria Herbst ; Tanya Stewner
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Malu Leicher, Christoph Maria Herbst, Tom Beck. - Nederlands en Frans nagesynchroniseerd uit het Duits - Gebaseerd op boeken van Tanya Stewner - Videoversie van de film: Duitsland : Dreamtool Entertainment, 2018 - Oorspronkelijke titel: Liliane Susewind: ein tierisches Abenteuer
ISBN 8711983968479
PPN 42234818X
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Pesten ; Jezelf zijn
Taal Nederlands