Hoe ouder hoe gekker
Boek

Hoe ouder hoe gekker zoveel mogelijk profiteren van ons langere leven ([2019])/ Carl Honoré, vertaald [uit het Engels] door Ans van Kersbergen

Inspiratie voor ouderen om positief te kijken tegen het leven op gevorderde leeftijd met voorbeelden uit het leven van oudere mensen.

Aanwezigheid

Recensie

Een grensverleggende verkenning naar werkelijke waarden en mogelijkheden, kwaliteiten en betekenissen van het leven wanneer er meer kalenderjaren op de teller staan. Want jong zijn en jeugdigheid lijken ideaal, maar is dat terecht? De Canadees-Britse auteur (1967), radio- en televisiepresentator en veelgevraagd spreker - met name bekend van de Slowbeweging - spreekt met ouderen over de hele wereld die het beste van hun leven maken. Menigeen blijkt op latere leeftijd gewoon met nieuwe dingen te zijn gestart. De auteur confronteert zichzelf en zijn lezers met de vele vooroordelen tegen ouder worden, om ze vanuit de praktijk te ontkrachten. Tussendoor reflecties op het stigmatiserende van taalgebruik rond de klimmende leeftijd. Over bewegen, werken, voldoening, liefde, contacten en geven. Het boek vormt als geheel een appèl op elk mens om het hele leven positief te beschouwen en daarbij - zoals bij Humanitas Deventer - intergenerationele contacten te zoeken en te cultiveren. Een van de mooiste boeken voor en over anders kijken en omgaan met de waarde en mogelijkheden van langer leven.

Specificaties

Nederlands | 9789047711070 | 242 pagina's

Titel Hoe ouder hoe gekker : zoveel mogelijk profiteren van ons langere leven
Auteur Carl Honoré
Secundaire auteur Ans van Kersbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2019]
Overige gegevens 242 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Bolder : making the most of our longer lives. - (c)2018
ISBN 9789047711070
PPN 422983969
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Ouderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst