Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vulkanen
Boek

Vulkanen ([2019])/ Izzi Howell, vertaling [uit het Engels]: Sanne Verstraten ; eindredactie en bewerking: Gemma Steeman

Wat zijn vulkanen, hoe ontstaan ze en wat voor soorten zijn er? Lees van alles over botsende platen, uitbarstingen en de gevolgen daarvan. Met aandacht voor zes vulkanen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is een vulkaan? In deze uitgave, deel uit de reeks 'Geografie in beeld'* lees je er van alles over. In korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt ingegaan op de opbouw van de aarde in lagen en botsende platen, vulkaanuitbarstingen en de gevolgen daarvan, soorten vulkanen en leven in de buurt van een vulkaan. Dit wordt afgewisseld met hoofdstukken over specifieke vulkanen zoals de Vesuvius, Fuji, Mauna Loa (Hawaï) en de Krakatau (Indonesië). Het leerzame boek (ca. A4-formaat) geeft veel informatie. Aantrekkelijke kleurrijke lay-out met verschillende tekstblokken, voorzien van een opvallende tussenkopjes. Bij vrijwel elk tekstblokje staat een kleine illustratie zoals een kleurenfoto, (schematische) illustratie of een landkaartje. De korte teksten sluiten goed aan bij de doelgroep. Moeilijke woorden, vetgedrukt in de tekst, staan in de woordenlijst. Bevat verder een inhoudsopgave, woordenlijst, quiz met acht vragen (en antwoorden), tips voor meer informatie en een register. Geschikt voor op school, bijvoorbeeld bij de lessen rondom wereldoriëntatie of aardrijkskunde. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414418 | 32 pagina's

Titel Vulkanen
Auteur Izzi Howell
Secundaire auteur Sanne Verstraten ; Gemma Steeman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Volcanoes. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Geographics)
ISBN 9789463414418
PPN 42160526X
Rubriekscode 567.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vulkanen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Vulkanen

Relaties/Serie

Geografie in beeld
Boek

Geografie in beeld (2019-...)

vol.
Uitgeleend