Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
De kringloop van water
Boek

De kringloop van water ([2019])/ Georgia Amson-Bradshaw, vertaling [uit het Engels]: Sanne Verstraten ; eindredactie en bewerking: Gemma Steeman

Hoe zit de kringloop van het water in elkaar? Lees van alles over verdamping, condensatie en waar de mens allemaal water voor nodig heeft. Met aandacht voor vier gebieden, zoals het Amazoneregenwoud en de poolkappen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is de kringloop van het water? In dit deel uit de reeks 'Geografie in beeld'* lees je er van alles over. In korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt ingegaan op o.a. het water op onze planeet, verdamping, condensatie, neerslag, stroomgebieden en waar de mens allemaal water voor nodig heeft. Dit wordt afgewisseld met hoofdstukken over specifieke gebieden als het Amazoneregenwoud, regen in de Himalaya en de poolkappen. Het leerzame boek (ca. A4-formaat) geeft veel informatie. Aantrekkelijke kleurrijke lay-out met verschillende tekstblokken, voorzien van een opvallende tussenkopjes. Bij vrijwel elk tekstblokje staat een kleine illustratie zoals een kleurenfoto, (schematische) illustratie of een landkaartje. De korte teksten sluiten goed aan bij de doelgroep. Moeilijke woorden, vetgedrukt in de tekst, staan in de woordenlijst. Bevat verder een inhoudsopgave, woordenlijst, quiz met acht vragen (en antwoorden), tips voor meer informatie en een register. Geschikt voor op school, bijvoorbeeld bij de lessen rondom wereldoriëntatie of aardrijkskunde. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414425 | 32 pagina's

Titel De kringloop van water
Auteur Georgia Amson-Bradshaw
Secundaire auteur Sanne Verstraten ; Gemma Steeman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The water cycle. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Geographics)
ISBN 9789463414425
PPN 421605278
Rubriekscode 568
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Geografie in beeld
Boek

Geografie in beeld (2019-...)

vol.
Uitgeleend